Katonai témák, fotókkal kiegészítve

Haditechnika, földön, vízen, levegőben

Haditechnika, földön, vízen, levegőben

Egy légi Mókus "megcsípése"

2019. december 18. - Levente B.

Van amikor az ember nem tervez előre és szerencsés lesz. Magasan a fejünk felett áthaladó nagyobb repülőgépek fotózása egy külön fortély, annak megtanulása és persze anyagi ráfordítása is komoly erőt képvisel. Van azonban néhány szerényebb légi szerkezet amelyek utazó magassága már egy belépő szintű fényképező technika esetén is megörökíthető. 

December első napján verőfényes napsütésben készült az alábbi két fotó. Budapest felett haladt át az elsőre nem túl izgalmas helikopter:

_35b7000.jpg

A déli irányból jövő égi habverő kicsit színével is kitűnt. A Lajstrom leolvasása után indult el a történet izgalmasabba: 

_35b6998.jpg

Az UR-ERS lajstromot viselő AS350B3-as típusú gép, éppen Sármellékről érkezett a főváros fölé. Az ukrán gépre rákeresve egy táblázat került elő. 

A avia.gov.ua oldalon talált excel táblázat szerint november 20-án vették regisztrációba, tehát friss gépről van szó:

ur.jpg

Az ismert repülő követő oldalnak hála, vissza lehetett nézni a kiindulási pontot. A gép útja december 1-én Sármellékről, Kassára vezetett:

urers01_masolata.jpg

A kora reggeli órákban pedig Triesztből érkezett a keleti országba:

urers02_masolata.jpg

Előző nap Bolognában pihent:

urers03_masolata.jpg

A gép kiindulása, a Marseille Provence repülőtér volt november 29-én, ahol az Airbus Helicopters franciaországi gyára található:

urers04_masolata.jpg

süti beállítások módosítása