Katonai témák, fotókkal kiegészítve

Haditechnika, földön, vízen, levegőben

Haditechnika, földön, vízen, levegőben

Magyarország, a Rheinmetall-tól és az UVision-tól rendel, Hero típusú kamikaze drónokat.

2023. július 20. - Levente B.

A németországi, düsseldorfi székhelyű, Rheinmetall AG fontos megrendelést szerzett a Hero kamikaze drónra. A megrendelő Magyarországgal, az erre vonatkozó szerződéseket nemrég írták alá. A lőszerek értéke három számjegyű, millió eurós tartományba esik. A szállítás 2024-ben kezdődik és a tervek szerint 2025-ben ér véget.

hero.jpg

A Hero kamikaze drón egy jól bevált, széles körben használt drón, amelyet a Rheinmetall gyárt és forgalmaz Európában az izraeli UVision Air Ltd.-vel kötött együttműködési megállapodás alapján. 2021 októberében a Rheinmetall és az UVision stratégiai partnerségbe fogott, amelynek célja akkor, a távirányítású precíziós lőszerek iránti meredeken megnövekedett kereslet kielégítése volt.

A Hero precíziós lőszerei, a modern fegyveres erőknek a mai csatatereken, a legnagyobb rugalmasságot biztosítják. A fegyverrendszerek egyedülálló, autonóm célpont-befogási képességgel rendelkeznek, beleértve a felderítést, a megfigyelést és a felismerést. Megkeresik, követik és leküzdik a csatateren megjelent ellenséges célpontokat a látóvonalon túl is.

A Hero kamikaze drón, a célzóna felett körözve, megkeresi és követi az ellenséget, valamint elemzi a lehetséges célpontokat. Segít a nagy értékű célpontok kiválasztásában, valamint a megfelelő időzítésben, irányban és támadási szögben, mielőtt nagy pontosságú csapást hajtana végre. A Hero kamikaze drón rendszerek nagymértékben megegyeznek egymással, ezért van mód ugyanarról, a földön lévő terminálról üzemeltetni.

Minden Hero rendszert úgy terveztek, hogy bonyolult harctéri körülmények között működjön, beleértve a GPS-vétel vagy elakadt rádiókapcsolat nélküli környezeteket is. A modern fegyveres erők szerte a világon, köztük egyes NATO-tagállamok fegyveres erői, Hero kamikaze drónokat használnak, amelyek rendkívül hatékonynak bizonyultak a harci műveletekben.

A Hero rendszer számos különböző célpont ellen bizonyította hatékonyságát, beleértve a gyalogságot, a mozgásban lévő könnyű páncélozott járműveket, a harckocsikat, az ellenséges védett fedezékeket, a légvédelmi rendszereket és a kritikus infrastruktúrát. Jelentős előnyöket kínál a modern hadviselés forgatókönyveiben. Köszönhetően a gyors telepíthetőségnek és a független célbemérési és harci képességeknek, mindegyik katonai szinten működőképes, és stratégiai illetve taktikai bevetésekre egyaránt alkalmas.

A Rhenimetall sajtóközleményének fordítása.

süti beállítások módosítása