Katonai témák, fotókkal kiegészítve

Haditechnika, földön, vízen, levegőben

Haditechnika, földön, vízen, levegőben

Tavaszi programok a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban

2024. március 02. - Levente B.

2023. nyarán „Űrkabin landolt a RepTárban“, azaz a Szojuz-35 űrhajó, eredeti parancsnoki kabinja, amellyel Farkas Bertalan visszatért az űrből. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum szoros együttműködésében megvalósuló különleges időszaki kiállítást, a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították, így 2025. december 31-ig látogatható. gepek_reptar_15.jpg

2024. március 15. Nemzeti ünnep

Március 15-én, a nemzeti ünnepre való tekintettel a belépés díjmentes a RepTárba. A látogatók megtekinthetik a Szojuz-35 űrkapszula parancsnoki kabinját, amellyel Farkas Bertalan visszatért az űrből.

A meglévő élményelemek mellett (Pilótapont, 4D Mozi, MiG-29 szimulátor, 3D karika) beülési lehetőséget kínálnak, a Pilótapont+ megvásárlásával a következőkbe: MiG-21, JAK-52, Szojuz-35 űrkabin replikája, KTV Mi-8, Tomika és a MiG-21 fülke.

Az érdeklődők 14:00 órától a „Különleges események a Szojuz űrrepülések történetéből“ című szakmai előadáson vehetnek részt a konferenciateremben, Szaniszló Zsolt előadásában.

Az egyéni látogatók 11:30 és 15:00 órakor kezdődő díjmentes tárlatvezetésen ismerkedhetnek meg a RepTárral.

2024. március 28 – április 7. Tavaszi szünet a RepTárban

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum a tavaszi szünetben is várja az érdeklődőket, családokat.

Március 28-án, beszállókártya vásárlásával egy különleges gépbe engednek betekintést, amelybe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon újra megnyitják a Li-2T (Teve) szállítórepülőgépet, időjárás függvényében.

2024. március 30. – Országos Gaming Expo a RepTárban

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 3. alkalommal biztosít helyszínt az Országos Gaming Exponak, Magyarország legpörgősebb gamer roadshowjának. A rendezvény minden vármegyeszékhelyre ellátogat, így Szolnokra is 2024. március 30-án.

A rendezvény mindenki számára díjmentes, csupán regisztrációhoz kötött, amit akár a helyszínen is meg lehet tenni. A gaming roadshow lehetőséget biztosít, hogy az érdeklődők kipróbálják magukat különböző videojátékokban, társasjátékokban, videójátékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban. Szórakoztató és szakmai részről műsorvezetők, e-sport szakértők és influencerek gondoskodnak, így mindenki megtalálja azokat a területeket, amelyek miatt érdemes kilátogatni az Országos Gaming Expo szolnoki állomására, ahol ezen a napon a RepTár élményelemei is díjmentes próbálhatóak ki.

tavaszi_szunet.jpg

További információ: www.reptar.hu

süti beállítások módosítása